Zipline

Zipline passar både dig som vill ha en fartfylld upplevelse och för kompisgänget som vill uppleva något annorlunda tillsammans. Med 70 meters fallhöjd och 670 eller 740 meter lina, flyger ni nerför Hallandsås vackra sluttning med fantastisk utsikt över Halland.

En häftig aktivitet för både gammal som ung!

Att åka zipline

En zipline består av en lång uppspänd vajer. Med hjälp av ett linbanehjul, fastspänd i en kroppssele, glider åkaren nerför vajern i full fart. Hastigheten kan komma upp i 85 km/h beroende på åkarens vikt, vajerns lutning och vindmotståndet från kroppen. En speciell zipline-stopp på slutet gör att åkaren på ett säkert och bekvämt sätt bromsar in farten.

På Kungsbygget har vi två olika ziplines. Dels en på 670 meter med en fallhöjd på 73 meter och dels en på 740 meter med en fallhöjd på 72 meter. Båda ziplinen startar på plattformar i trä, 13 meter respektive 14 meter upp i luften. För att ta sig upp till starten används en Terrängbil 40 (ombyggd militärlastbil) som rymmer 25 personer. En upplevelse i sig!

Alla kan åka zipline! Sålänge du väger mellan 20-120 kg och är nykter och drogfri. Ingen längd- eller åldersgräns. Vi rekommenderar inte höggravida kvinnor att åka vår zipline. Personer med nack- eller ryggproblem ska tänka sig för då bromsen, vid hög hastighet, kan bli kraftig.

Det kostar 3 biljetter att åka med vår lastbil upp till ziplinen.
För den som avbryter eller inte vill åka erbjuds transport med lastbilen ner. Ingen återbetalning av biljetter sker.

Zipline-anläggningen är invigningsgodkänd av tredje part (Inaugural inspection EN 15567:1) och kontrolleras dagligen med fördjupade kontroller 3 gånger per år samt en årlig återkommande inspektion av tredje part (Periodical inspection EN 15567:1). Läs mer under säkerhet.