Sommarrodel

Sommarrodel är en fantastisk upplevelse för personer i alla åldrar.
Man behöver inte vara rodelexpert för att åka sommarrodel, du bestämmer tempot själv. Med hastighetsreglaget kan du bromsa upp eller öka farten på kälken.
Redan efter tre åk är du en proffsig rodelåkare!

Hela 935 meter slingrar sig banan ner genom skog och mark.
Ensam eller två på en rodel, hur som helst kommer du att bli begeistrad av denna fantastiska fritidsupplevelse.

Att åka sommarrodel

Sommarrodel är en aktivitet där du som åkare anpassar hastigheten efter din egna förmåga. Det går att träna upp tekniken om du vill åka fortare. Det gäller att anpassa sig efter sina egna förutsättningar, följa instruktionerna och ta det lugnt i början för att lära sig tekniken och banans kurvor. Den som är drog- eller alkoholpåverkad eller tar triangelmärkt medicin ska däremot inte åka. Dina fysiska förutsättningar, vikt, reaktionsförmåga, balans och rörlighet påverkar åkningen men det är enkelt att åka sommarrodel och inga som helst problem för barn.

För att åka sommarrodel ensam ska man vara minst 8 år gammal. I sällskap med vuxen rekommenderar vi en minimiålder på 3 år. Man åker ensam på rodeln. Barn mellan 3-12 år kan dock ha sällskap av en vuxen över 18 år. Sommarrodel kan alla åka. Barn under 8 år åker tillsammans med vuxen. Personer över 13 år får ej åka tillsammans.

För att ta sig upp till starten blir du transporterad med hjälp av en skidlift sittandes på rodeln. Bitvis kan det vara brant och var därför beredd på att hålla emot lite grann med magmusklerna. Detta är dock inget hinder varken för barn eller äldre. Alla kan åka sommarrodel!

All åkning sker på egen risk! Oömma kläder rekommenderas. Gärna långa ärmar och ben som skyddar. Följer ni åkreglerna och åker med förstånd är risken minimal att åka av rodeln. Ta det lugnt det första åket och öka gradvis farten tills att ni känner er helt trygga. Det går att åka rodel även vid regn. Ta med regnkläder om det är risk för regn och ta på rejäla skor. Det kan vara blött i marken.

Anläggningens ansvarsförsäkring täcker skador som anläggningen är vållande till enligt svensk skadeståndslag. I övrigt måste alltid den som utövar en aktivitet ha en egen olycksfallsförsäkring. Aktiviteter som man själv utövar medför alltid en viss risk. Det gäller att följa instruktionerna och anpassa åkningen efter sin egna förmåga. Ta det lugnt första åket!

Rodelbanan inspekteras dagligen. Skidliften till rodelbanan besiktigas varje år av godkänt ackrediteringsföretag. Läs mer under säkerhet.