Planera ditt besök!

Hitta till oss

Till Kungsbygget Äventyrspark tar man sig enklast med bil. Det finns dessvärre inga kollektiva alternativ. Vi har en stor gratisparkering där det också finns plats för bussar, husbilar och husvagnar. Det går inte att övernatta på området.
Lämna aldrig era husdjur i bilen. De är välkomna upp på området.

 

Adress: Kungsbygget 44, 312 98 Våxtorp
GPS latitud N 56 22 9, long E 13 10 9
x:62 52 171, y:13 37 131
Decimal 56.3693, 13.1693

Öppettider

Vi har öppet helgdagar vår/höst samt dagligen under sommaren. För öppettider

Drop-in eller boka?

Under våra öppettider går det inte att boka (med undantag får några vardagar under juni och augusti). Däremot går det att boka sommarrodel, gruppaket och vårt lördagspaket under utvalda dagar och tider. Här bokar ni vårt lördagspaketgruppbokning eller sommarrodel. Under drop-in köper valfritt antal biljetter på plats och åker det ni önskar.

Biljetter

Vi har två olika typer av biljetter. RODEL/ZIPLINE/CLIMB-biljetter används till sommarrodel, zipline och klättring. BUNGY-biljetter används till Bungy Rocket och Slingshot. Biljetterna går ej att byta eller lösa tillbaka. Köp bara det antal ni vet att ni förbrukar. För priser

Betalning

Betala gärna med kort. Vi accepterar även kontanter.

Köer under högsäsong

Under högsäsong uppstår det köer vid liften till sommarrodeln. Till våra andra aktiviteter är det sällan kö. Kom gärna direkt vid öppning eller sista timmarna innan stängning.

Åldergränser och viktgränser

Sommarrodel kan alla åka. Barn under 8 år åker tillsammans med vuxen. Zipline har viktgräns 20-120 kg. Bungy Rocket 30-130 kg. Slingshot 50-120 kg och 15 år. Klättring 10-150 kg.

Mat

Det finns en kiosk med glass, godis, hamburgare, korv och dricka.

Det finns även fyra stycken grillplatser med utemöbler på området. En av grillplatserna ligger jämte ett vindskydd som kan användas som skydd vid ev. regn. Ta med grillkol och tändvätska. Det finns galler till alla grillplatserna.

Klädsel

Ta med regnkläder om det är risk för regn och ta på rejäla skor. Det kan vara blött i marken.

Sommarrodel

Alla måste ha hjälm när man åker. Det finns hjälmar till gratis utlåning. Det går bra att ta med sin egna skidhjälm.

För att åka sommarrodel ensam ska man vara minst 8 år gammal. I sällskap med vuxen rekommenderar vi en minimiålder på 3 år. Följer ni åkreglerna och åker med förstånd är risken minimal att åka av rodeln. Ta det lugnt det första åket och öka gradvis farten tills att ni känner er helt trygga. Vid regn lägger vi på speciella våtbromsar som tillåter åkning. Tänk på att ta det extra försiktigt då banan blir hal och bromssträckan förlängd.

Zipline

Alla kan verkligen åka zipline, sålänge du väger mellan 20-120 kg. Höggravida personer avråder vi från att åka. Personer med nack- eller ryggproblem ska tänka sig för då bromsen, vid hög hastighet, kan bli kraftig.

Bungy Rocket

Att skjutas upp i luften 25 meter på under 2 sekunder är annorlunda. Det måste testas för att förstå känslan av kraften upp, viktlösheten på 25 meters höjd och sen det fria fallet ner. Därför behöver du vara en fysisk frisk personer utan ljumsk-, rygg- och nackproblem med en vikt på 30-130 kg för att kunna hoppa.

Bungy Slingshot

Denna aktivitet har samma regler som Bungy Rocket men med tillägget att det är minimum 15 år och 50 kg. OBS! Endast öppen under högsommarveckorna, se öppettider.

Klättring

Alla som väger mellan 10-150 kg kan klättra. För att orka och klara hela vägen upp bör man vara ca 7 år och uppåt. Vi har 4 st leder varav två är anpassade för barn och två är anpassade för vuxna. De två barnlederna är identiska, likaså de två vuxenlederna, vilket gör att man kan tävla mot varandra om vem som är först uppe på toppen.

Personerna som klättrar är tryggt insäkrade med helsele och en auto-belay dvs. en automatisk nedsäkningsutrustning.

Filma och fotografera

Det går bra att filma och fotografera när ni utför de olika aktiviteterna. I ziplinen måste ni ha ett handledsband om ni håller kamera eller mobil i handen. Det finns hållare till Go-Pro kamera på några av våra hjälmar i ziplinen. I Bungy Rocket och Slingshoten kan ni sätta Go-Pro kameran på bröstet. I rodeln är det fritt fram att filma och fotografera sålänge ni kan fokusera på åket och samtidigt hålla två händer på bromsen. I nuläget har vi inga fästen på hjälmarna i rodeln.

Säkerhet

Zipline-banorna, klätterväggen, Bungy Rocket och Bungy Slingshot är invigningsgodkända av tredje part (Inaugural inspection EN 15567:1) och kontrolleras dagligen med fördjupade kontroller 3 gånger per år samt en årlig återkommande inspektion av tredje part (Periodical inspection EN 15567:1).

Rodelbanan inspekteras dagligen. Skidliften till rodelbanan besiktigas varje år av godkänt ackrediteringsföretag.

På Kungsbygget arbetar vi systematiskt med säkerhet på alla nivåer. Läs mer under säkerhet.

Hundar

Hundar är varmt välkomna så länge de är kopplade och inte lämnas obevakade. Lämna aldrig kvar hunden i bilen.

Handikappanpassat

Det finns en handikappanpassad toalett på området. Området är inte till 100 % tillgängligt med tanke på naturen men det finns hårdgjorda ytor för rullstolar. Vid behov är det tillåtet att köra in på området med bil. Prata med personalen innan.

Vi har ofta rörelsehindrade som åker sommarrodel, med hjälp av lite assistans. Tänk på att resan upp med liften, sittande ner på rodeln, bitvis är brant och att ni därför behöver kunna hålla emot tyngden från kroppen.
För att kunna åka zipline krävs mycket assistans eftersom både start- och landningsplattform nås med spiraltrappa på uppemot 10 meter.

Våra aktiviteter utgör inget hinder för personer med hörsel- eller synskada. I rodeln rekommenderar vi att en ledsagare följer med. Kontakta arbetsledaren på plats så hjälper vi till på bästa sätt.

Pollenallergi

Under vissa perioder kan det vara höga halter av pollen på vårt område särskilt i rodeln då det lägger sig på banan och yr upp vid åkning.

Kvarglömda saker

Skicka E-post till info@kungsbygget.com så ska vi försöka hjälpa er. Vi sparar alla upphittade saker tills att säsongen är över.