Planera ditt besök!

019.jpg

Hitta till oss

Till Kungsbygget Äventyrspark tar man sig enklast med bil. Det finns dessvärre inga kollektiva alternativ. Vi har en stor gratisparkering där det också finns plats för bussar, husbilar och husvagnar. Det går inte att övernatta på området.
Lämna aldrig era husdjur i bilen. De är välkomna upp på området.

Adress: Kungsbygget Äventyrspark
GPS latitud N 56 22 9, long E 13 10 9
x:62 52 171, y:13 37 131
Decimal 56.3693, 13.1693

Öppettider

Vi har öppet helgdagar vår/höst samt dagligen under sommaren. För ÖPPETTIDER.

Drop-in eller boka?

Det går att boka vårt lördagspaket och eftermiddagspaket under utvalda dagar under icke högsäsong. För att se vilka dagar som är tillgängliga se BOKA.
På helger under vår och höst samt dagligen under sommaren har vi öppet för drop-in. Det krävs ingen bokning under våra drop-in tider. För våra drop-in tider se ÖPPETTIDER.
Är ni en grupp på fler än 10 personer går det att boka utanför våra öppettider. För tillgänglighet se GRUPPBOKNING.

Biljetter

Vi har två olika typer av biljetter. TICKET-biljetter används till sommarrodel, zipline, klättring och cykling. BUNGY-biljetter används till Bungy Rocket. Biljetterna går ej att byta eller lösa tillbaka. Köp bara det antal ni vet att ni förbrukar. För priser

Betalning

Betala gärna med kort. Vi accepterar även kontanter.

Köer under högsäsong

Under högsäsong uppstår det köer vid liften till sommarrodeln. Till våra andra aktiviteter är det sällan kö. Kom gärna direkt vid öppning eller sista timmarna innan stängning.

Åldergränser och viktgränser

Sommarrodel kan alla åka. Barn under 8 år åker tillsammans med vuxen. Personer över 13 år får ej åka tillsammans.
Zipline har viktgräns 20-120 kg. Bungy Rocket 45-130 kg. Klättring 15-140 kg. Ingen längd- eller åldersgräns.
Vi har sparkcyklar för de allra minsta i cykelparken.

Mat

Det finns en grillbar och kiosk med hamburgare, halloumiburgare, korv, kaffe, kanelbulle, sötsaker och dricka. Se priser här!

Det finns även fyra stycken grillplatser med utemöbler på området. En av grillplatserna ligger jämte ett vindskydd som kan användas som skydd vid ev. regn. Ta med grillkol och tändvätska. Det finns galler till alla grillplatserna.

Klädsel

Ta med regnkläder om det är risk för regn och ta på rejäla skor. Det kan vara blött i marken.

Sommarrodel

Alla måste ha hjälm när man åker. Det finns hjälmar till gratis utlåning. Det går bra att ta med sin egna skidhjälm.

För att åka sommarrodel ensam ska man vara minst 8 år gammal. I sällskap med vuxen rekommenderar vi en minimiålder på 3 år. Följer ni åkreglerna och åker med förstånd är risken minimal att åka av rodeln. Ta det lugnt det första åket och öka gradvis farten tills att ni känner er helt trygga. Vid regn lägger vi på speciella våtbromsar som tillåter åkning. Tänk på att ta det extra försiktigt då banan blir hal och bromssträckan förlängd.

Zipline

Alla kan verkligen åka zipline, sålänge du väger mellan 20-120 kg. Höggravida personer avråder vi från att åka. Personer med nack- eller ryggproblem ska tänka sig för då bromsen, vid hög hastighet, kan bli kraftig.

Bungy Rocket

Att skjutas upp i luften 25 meter på under 2 sekunder är annorlunda. Det måste testas för att förstå känslan av kraften upp, viktlösheten på 25 meters höjd och sen det fria fallet ner. Därför behöver du vara en fysisk frisk personer utan ljumsk-, rygg- och nackproblem med en vikt på 45-130 kg för att kunna hoppa.

Klättring

Alla som väger mellan 15-140 kg kan klättra. För att orka och klara hela vägen upp bör man vara ca 7 år och uppåt. Vi har 4 st leder varav två är anpassade för barn och två är anpassade för vuxna. De två barnlederna är identiska, likaså de två vuxenlederna, vilket gör att man kan tävla mot varandra om vem som är först uppe på toppen.

Personerna som klättrar är tryggt insäkrade med helsele och en auto-belay dvs. en automatisk nedsäkningsutrustning.

Filma och fotografera

Det går bra att filma och fotografera när ni utför de olika aktiviteterna. I ziplinen måste ni ha ett handledsband om ni håller kamera eller mobil i handen. Det finns hållare till Go-Pro kamera på några av våra hjälmar i ziplinen. I Bungy Rocket och Slingshoten kan ni sätta Go-Pro kameran på bröstet. I rodeln är det fritt fram att filma och fotografera sålänge ni kan fokusera på åket och samtidigt hålla två händer på bromsen. I nuläget har vi inga fästen på hjälmarna i rodeln.

Säkerhet

Zipline-banorna, klätterväggen och Bungy Rocket är invigningsgodkända av tredje part (Inaugural inspection EN 15567:1) och kontrolleras dagligen med fördjupade kontroller 3 gånger per år samt en årlig återkommande inspektion av tredje part (Periodical inspection EN 15567:1).

Rodelbanan inspekteras dagligen. Skidliften till rodelbanan besiktigas varje år av godkänt ackrediteringsföretag.

På Kungsbygget arbetar vi systematiskt med säkerhet på alla nivåer. Läs mer under säkerhet.

Tillgänglighet

Området är inte till 100 % tillgängligt med tanke på naturen men det finns hårdgjorda ytor fram till samtliga faciliteter och aktiviteter. Vid behov är det tillåtet att köra in på området med bil. Prata med personalen innan.

Sommarrodel kan alla åka med hjälp av lite assistans. Tänk på att resan upp med liften, sittandes ner på rodeln, bitvis är brant och att ni därför behöver kunna hålla emot tyngden från kroppen.

Har ni ett rörelsehinder och vill åka Zipline med hjälp av assistans från medföljande går detta oftast väldigt bra. Vi hjälper gärna till med specialtransport till och från start- och landningsplattformar. För att ta sig upp till plattformarna krävs mycket assistans eftersom både start- och landningsplattform nås med spiraltrappa på uppemot 10 meter.

Våra aktiviteter utgör inget hinder för personer med hörsel- eller synnedsättning. För att inte missa någon viktig säkerhetsinformation rekommenderar vi att någon medföljande kan hjälpa till i kommunikationen. Vid synnedsättning rekommenderar vi att en ledsagare följer med i sommarrodeln. Kontakta arbetsledaren på plats så hjälper vi till på bästa sätt.

Pollenallergi

Under vissa perioder kan det vara höga halter av pollen på vårt område särskilt i rodeln då det lägger sig på banan och yr upp vid åkning.

Hundar

Hundar är varmt välkomna så länge de är kopplade och inte lämnas obevakade. Lämna aldrig kvar hunden i bilen.

Kvarglömda saker

Skicka E-post till info@kungsbygget.com så ska vi försöka hjälpa er. Vi sparar alla upphittade saker tills att säsongen är över.