Vanliga frågor och svar

Öppettider och bokning

När öppnar och stänger ni? Vi öppnar säsongen den 14 april och stänger för säsongen den 14 oktober. För våra öppettider se öppettider.

Vad kostar det att åka? Vi har olika priser beroende på vilken aktivitet ni önskar. Här hittar ni våra priser.

Måste man boka? Under våra drop-in-tider går det inte att boka. Ni köper biljetter på plats och åker så mycket eller lite ni önskar.

Kan man boka en grupp? Det går alldeles utmärkt att boka en grupp utanför ord. öppettider med undantag för högsäsong 7/7-12/8 då vi endast har drop-in. Våra olika paket.

Resa hit

Var ligger Kungsbygget? Adressen är Kungsbygget 44, 312 98 Våxtorp. Se karta.

GPS latitud N 56 22 9, long E 13 10 9
x:62 52 171, y:13 37 131
Decimal 56.3693, 13.1693

Kan man åka med lokaltrafik till er? Det finns för tillfället ingen lokaltrafikförbindelse till Kungsbygget.

Mat och dryck

Har ni matservering? Det finns en restaurang på Kungsbygget som drivs av iNEZ på Åsen. Beroende på säsong erbjuds både Dagens rätt,  Á la cart och Café. Titta under Mat & Dryck för mer information.

Går det att boka mat till en grupp? iNEZ på Åsen erbjuder mat- och konferenspaket utanför ordinarie öppettid för grupper större än 15 personer. För att boka mejla info@inezpaasen.se

Kan man ta med egen picknick? För den som önskar finns det möjlighet att sitta vid våra utemöbler i anslutning till rodel och grillplats. Utemöbler i anslutning till restaurangen är avsedd för restaurangens gäster.

Finns det grillmöjligheter? Det finns fyra stycken grillplatser med utemöbler på området. En av grillplatserna ligger jämte ett vindskydd som kan användas som skydd vid ev. regn. Ta med grillkol och tändvätska. Det finns galler till alla grillplatserna.

Sommarrodel

Måste man ha hjälm? Alla måste ha hjälm när man åker. Det finns hjälmar till gratis utlåning. Det går bra att ta med sin egna skidhjälm.

Hur gammal måste man vara för att åka sommarrodel? För att åka sommarrodel ensam ska man vara minst 8 år gammal. I sällskap med vuxen rekommenderar vi en minimiålder på 3 år.

Kan man åka två på en rodel? Huvudregeln är att man åker ensam på rodeln. Barn mellan 3-12 år kan åka tillsammans med en vuxen över 18 år. Ni betalar då endast 1 biljett per rodel.

Kan man trilla av rodeln? Följer ni åkreglerna och åker med förstånd är risken minimal att åka av rodeln. Ta det lugnt det första åket och öka gradvis farten tills att ni känner er helt trygga.

Kan man åka även vid regn? Vid regn lägger vi på speciella våtbromsar som tillåter åkning. Tänk på att ta det extra försiktigt då banan blir hal och bromssträckan förlängd. Ta med regnkläder om det är risk för regn och ta på rejäla skor. Det kan vara blött i marken.

Zipline

Finns det någon vikt- eller åldersgräns på ziplinen? För att åka zipline måste man väga minst 20 kg och maximalt 120 kg. Vi har ingen åldersgräns för att åka zipline.

Är det farligt att åka zipline? Zipline är helt ofarligt sålänge ni följer instruktionerna. Banan och all utrustning kontrolleras dagligen och är byggd med säkerhetsaspekten överst. Det finns en automatisk broms på slutet tillsammans med en extrabroms för att garantera 100% säkerhet.

Kan alla åka zipline? Alla kan verkligen åka zipline, sålänge du väger mellan 20-120 kg. Höggravida personer avråder vi från att åka. Personer med nack- eller ryggproblem ska tänka sig för då bromsen, vid hög hastighet, kan bli kraftig.

Handikappanpassat

Är det handikappanpassat hos er? Det finns en handikappanpassad toalett på området. Området är inte till 100 % tillgängligt med tanke på naturen men det finns hårdgjorda ytor för rullstolar. Vid behov är det tillåtet att köra in på området med bil. Prata med personalen innan.

Kan jag som rörelsehindrad utföra era aktiviteter? Vi har ofta rörelsehindrade som åker sommarrodel, med hjälp av lite assistans. Tänk på att resan upp med liften, sittande ner på rodeln, bitvis är brant och att ni därför behöver kunna hålla emot tyngden från kroppen.
För att kunna åka zipline krävs mycket assistans eftersom både start- och landningsplattform nås med spiraltrappa på uppemot 10 meter.

Kvarglömda saker

Vart vänder jag mig för att få veta om ni hittat mina kvarglömda saker? Skicka E-post till info@kungsbygget.com så ska vi försöka hjälpa er.

Slänger ni kvarglömda saker? Vi sparar alla upphittade saker tills att säsongen är över.

Kan ni skicka mina kvarglömda saker till mig? Ja, det kostar 100 kr + frakt.

Hundar

Får man ta med sig sin hund? Hundar är varmt välkomna så länge de är kopplade och inte lämnas obevakade. Lämna aldrig kvar hunden i bilen.